Nicuşor Dan vrea investiţii în transportul public.

Nicuşor Dan vrea investiţii în transportul public.

Nicusor Dan vrea investitii in transportul public

Investiții urgente în transportul public: o necesitate ignorată

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat recent că, în contextul unui buget municipal extins, prioritatea absolută ar fi investiția în transportul public. Acesta a evidențiat că o proporție semnificativă din cele 1.000 de autobuze ale Municipalității au acumulat peste un milion de kilometri, iar unele dintre acestea nu sunt dotate cu aer condiționat, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la confortul și siguranța pasagerilor.

Dialogul cu bucureștenii: o perspectivă asupra bugetului municipal

În cadrul unui dialog pe Facebook cu cetățenii Capitalei, Nicuşor Dan a oferit explicații cu privire la referendumul local care urmează să fie organizat simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Acesta a subliniat că, în prezent, suma pe care Primăria Municipiului București (PMB) poate să o aloce investițiilor este mult mai mică față de „nevoile mari pe care orașul le are”. Astfel, în prezent, fondurile sunt direcționate în mare parte către: datoria publică, subvenția la transport public, subvenția la termoficare, funcționarea spitalelor și a teatrelor, iluminat public, semafoare, lucrări de reparații la străzi și poduri, marcaje rutiere.

Nevoia de investiții majore: un spital mare și 1.000 de autobuze noi

Primarul general a subliniat că nimeni nu a avut în vedere construirea unui spital mare, care să comaseze dintre spitalele care în prezent funcționează în clădiri care nu mai sunt de mult în standarde. De asemenea, a menționat că nu s-a pus problema achiziționării a 1.000 de autobuze noi, deoarece nu au existat niciodată fondurile necesare pentru o astfel de investiție.

Repartizarea judicioasă a bugetului: o soluție pentru gestionarea eficientă a resurselor

Nicuşor Dan a argumentat că, dacă Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului București (CGMB), ar fi gestionat întreg bugetul Municipiului și l-ar fi repartizat „judicios” între administrațiile locale și instituții, suma de 1,5 miliarde de euro pentru transferul ELCEN în subordinea PMB ar fi putut fi suportată.

Referendumul local: o oportunitate pentru bucureșteni de a-și exprima opinia

Consiliul General al Capitalei a aprobat recent organizarea unui referendum local pe data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Întrebările la care bucureștenii sunt așteptați să răspundă vizează repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale, emiterea Autorizațiilor de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului și finanțarea și implementarea unui program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București.

Sursa: Antena 3