Cum să reziști frigului: sfaturi esențiale medicilor

Cum să reziști frigului: sfaturi esențiale medicilor

Cum sa rezisti frigului sfaturi esentiale medicilor

Cum să reziști la frig: Sfaturi esențiale pentru a evita îmbolnăvirea în sezonul rece

Sezonul rece poate fi o provocare pentru mulți dintre noi, dar cu puțină grijă și atenție, putem trece peste el fără probleme. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a te proteja de frig și a evita îmbolnăvirea.

Poartă straturi de haine suprapuse

Nu este suficient să porți doar o bluză groasă sau un palton de iarnă. Hainele purtate în straturi generează căldură prin acumularea de aer între ele. Poți începe cu un maiou și o bluză mai subțire, peste care să adaugi un pulover gros și, eventual, o vestă. Peste palton, adaugă un șal sau un fular gros care să acopere gâtul, umerii și pieptul.

Ai grijă să fie acoperite extremitățile

Extremitățile sunt cele care își reduc temperatura cel mai repede și sunt expuse riscului de a îngheța. Poartă căciulă, mănuși, fular, șosete groase și încălțăminte comodă și rezistentă. Vei ceda mai repede în fața vremii reci dacă îți simți degetele și urechile înghețate, chiar dacă restul corpului ar mai putea rezista în frig.

Expune-te la frig gradual înainte de ziua pe care ți-o vei petrece afară

Dacă ai mai multe zile la dispoziție înainte de evenimentul care știi că te va ține în frig, ieși din casă zilnic, crescând gradual perioada pe care o petreci în aer liber. Cu timpul, vei reuși să petreci din ce în ce mai multe minute afară, obișnuindu-te cu temperaturile neprietenoase.

Ai grijă de sistemul imunitar

Întărește-ți sistemul imunitar printr-o alimentație bogată în vitamine și fă mișcare cel puțin o jumătate de oră pe zi. Bea infuzii calde cu ghimbir, miere și lămâie, consumă multe legume verzi și fructe care conțin vitamina C. Supele de pui și mâncărurile cu usturoi sunt și ele potrivite pentru prevenție.

Nu bea alcool

Deși țuica sau vinul fiert par să aibă rolul de a ne încălzi, alcoolul deshidratează și scade astfel rezistența organismului la temperaturile mici. În plus, nu vei mai percepe corect temperatura reală de afară și vei avea senzația că poți renunța la haina descheiată sau la căciulă.

Consumă alimente greu digerabile

Adoptă o dietă care să conțină multe proteine, grăsimi sănătoase și cereale integrale. Chiar înainte de expunerea la frig, poți consuma alimente grase care se digeră greu și provoacă astfel căldură la nivel interior, cum ar fi o felie de pâine prăjită cu unt sau o cană mare cu lapte cu cacao.

Rămâi activ

Dacă simți că ți-e frig și începi să tremuri, nu sta pe loc. Fă câțiva pași rapizi, dezmorțește-ți degetele de la picioare sau încearcă o serie de exerciții ușoare. Dacă trebuie să ajungi într-un loc anume, încearcă să mărești pasul, respirând corect.

Protejează-ți pielea

Pielea ta va avea tendințe de uscare când e expusă temperaturilor joase. Folosește produse cu textură grasă, foarte hidratante și alege produse specifice pentru zona sensibilă din jurul ochilor și pentru buze. Pentru mâini, poți alege creme pe bază de glicerină.

Dormi suficient înainte de expunerea la frig

Odihna este esențială pentru a-ți reface forțele și a căpăta rezistență. Dormi numărul suficient de ore de care organismul tău are nevoie după o zi obositoare, pentru a te pregăti pentru o nouă provocare.

Hidratează-te corespunzător

Bea apă, supe și ceaiuri calde, infuzii bogate în vitamina C. Lipsa hidratării îți va da stări de oboseală și te va împiedica să reziști la frig așa cum ți-ai propus.

Sursa: www.realitatea.net/stiri/actual/cum-sa-rezisti-la-frig-sfaturi-esentiale-pentru-a-evita-imbolnavirea-in-sezonul-rece-recomandarea-medicilor_67b462c35cfd7536e0741d38