Remus Pricopie: „Rusia defilează prin democrațiile euro-atlantice”

Remus Pricopie: „Rusia defilează prin democrațiile euro-atlantice”

Remus Pricopie „Rusia defileaza prin democratiile euro atlantice

Manipularea Kremlinului în democrațiile euro-atlantice

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, avertizează asupra unui fenomen alarmant: Rusia își exercită influența politică în democrațiile euro-atlantice prin metode subtile și eficiente. Acestea includ infiltrarea în diverse instituții și promovarea disensiunii sociale. Potrivit lui Pricopie, Kremlinul a avut un rol semnificativ în evenimente politice majore, precum alegerea lui Donald Trump în 2016, Brexit-ul din Marea Britanie și ascensiunea partidelor populiste în Europa.

Metodele de infiltrare politică ale Kremlinului

Metoda „infiltrării politice”, folosită de Kremlin, este construită și adaptată la noile realități, plecând de la vechile structuri NKVD, ulterior KGB. Aceasta presupune crearea unei rețele extinse, funcționale, finanțate, plasată și promovată în timp, uneori în decenii, formată din jurnaliști, politicieni, analiști, profesori, preoți, magistrați, militari, oameni de afaceri, artiști, ONG-iști etc. La momentul potrivit, rețeaua devine vocală, cultivând disoluția socială și denigrând instituțiile fundamentale.

Impactul Kremlinului în politica internațională

În Marea Britanie, fără implicarea Kremlinului, Brexit-ul nu ar fi avut loc. În SUA, fără Putin, Trump nu ar fi câștigat alegerile, în 2016. În Franța, Marine Le Pen, finanțată masiv de Putin, nu ar fi ajuns azi în poziția de favorită pentru alegerile prezidențiale din 2027. În Italia, prietenii lui Putin sunt deja la guvernare de ceva timp, iar în Ungaria, povestea este prea bine cunoscută pentru a fi dezvoltată aici.

Situația din România

În România, după liniștea din spațiul politico-mediatic, pare că totul este în regulă. Nu avem politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri, profesori universitari, (foști) ofițeri etc. implicați în acțiuni de tip KGB de destructurare a instituțiilor fundamentale ale Statului Român și preluare, chiar și parțială, a puterii. În Parlamentul României și în Parlamentul European avem numai politicieni respectabili, care, din dragoste de țară, nu și-ar permite să acționeze ca „agenți de propagandă rusă”.

Concluzie

Remus Pricopie subliniază că singurele modalități de a lupta cu extremiștii și cu agenții de propagandă rusă, pe teritoriul României, sunt să-i expui opiniei publice și să aplici legea. Dacă nu se va schimba nimic în această direcție, dacă oamenii politici și instituțiile nu vor acționa, conform legii, mai devreme sau mai târziu, și România va cădea în cursa diversiunilor venite din Est.

Sursa: Antena3