USR şi PSD se contrazic pe diferenţa de voturi dintre Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu.

USR şi PSD se contrazic pe diferenţa de voturi dintre Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu.

USR si PSD se contrazic pe diferenta de voturi dintre Elena Lasconi si Marcel Ciolacu

Scandalul renumărării voturilor: USR versus PSD

Într-un context politic încărcat de tensiuni, Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Social Democrat (PSD) se află în centrul unui scandal legat de renumărarea voturilor de la primul tur al alegerilor prezidențiale. Oana Ţoiu, vicepreședintele USR, și Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău, au prezentat cifre contradictorii cu privire la diferența de voturi între candidații Elena Lasconi și Marcel Ciolacu.

USR: Diferența de voturi este de 4.500

Oana Ţoiu, vicepreședintele USR, susține că, după renumărarea a 90% din secții, diferența de voturi între Elena Lasconi și Marcel Ciolacu este de aproximativ 4.500. Ea a negat existența unor voturi mutate de la Ludovic Orban la Elena Lasconi și a criticat refuzul autorităților de a permite accesul observatorilor și pornirea camerelor video în timpul procesului de renumărare. În plus, Ţoiu a menționat că în unele județe care au finalizat renumărarea, procesul verbal centralizat nu a fost încă redactat, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la posibilele instrucțiuni de ordin politic.

PSD: Diferența de voturi este de 300

În contrast cu afirmațiile USR, Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău, a declarat că diferența de voturi între cei doi candidați este de doar 300. El a acuzat USR de răspândirea de informații false cu privire la rezultatele renumărării și a susținut că Marcel Ciolacu se află la o distanță mică de Elena Lasconi.

Apelul USR către Biroul Electoral Central

USR a făcut un apel către Biroul Electoral Central, solicitând ca reprezentanții partidului să aibă acces la procesele verbale și să se asigure accesul publicului general la rezultatele renumărării. În ciuda acestor tensiuni, Oana Ţoiu a afirmat că veștile sunt bune, dar a subliniat că nu există garanții cu privire la integritatea procesului de renumărare.

Concluzie

În acest context de incertitudine și acuzații reciproce, este esențial ca procesul de renumărare a voturilor să fie transparent și corect. În final, este important ca vocea cetățenilor să fie respectată și ca rezultatul alegerilor să reflecte adevărata voință a poporului.

Sursa: Antena 3